Hem Om Klockaregården Hyr lokaler Galleri Kontakta oss                            Logga in
Om Klockaregården

Klockaregården ligger strax intill Västra Eneby kyrka, 5km öster om Kisa i Östergötland. Huset byggdes på 1800-talet och användes under lång tid som skola. På senare tid har huset varit församlingshem i Västra Eneby och varit en naturlig samlingspunkt i bygden. Huset har använts, och används, för möten, föreläsningar, auktioner, luciafirande, körer, hantverksgrupper, Kinda Hembygdsgille m.m.
Föreningen Klockaregården bildades för att detta skulle kunna fortsätta att pågå även efter att kyrkonämnden beslutat om att församlingshemmet måste säljas.

Föreningen är fortfarande ny, den bildades våren 2013, och vi i styrelsen hoppas på engagemang och entusiasm från boende, sommargäster och alla andra som brinner för en aktiv bygd i Västra Eneby.

Medlemskap i föreningen
Ett medlemskap i Föreningen Klockaregården kostar 100 kr per person och år. För en hel familj kostar medlemskapet 200 kr. Vill du bli medlem, betala medlemsavgiften till bankgiro 181-3187 och ange ditt/ert namn och adress. Om du har en E-mailadress så ange gärna även den. Vi kommer att skicka ut information om vad som händer i föreningen och vilka aktivteter som är på gång, och för att minska kostnaden för porto skickar vi detta elektroniskt till de som angett en E-mailadress.
Bild från tiden som skolhus, med lärare och elever framför Klockaregården.